Free Websites at Nation2.com
Servicii de calitate vopsit electrostatic
Servicii de calitate vopsit electrostatic

Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se astfel o rezistenta indelungata la uzura si abraziune. Dupa verificarea initiala, urmeaza procesul de curatare. Jentile sunt sablate, asigurandu-se astfel indepartarea solului, a substantelor uleioase, oxidului/ruginii, zgarieturilor fine sau vopselelor vechi. Sablarea jentilor se realizeaza cu ajutorul unui material abraziv (electrocorindon) in granulatii diferite. Jentile sunt vopsite cu vopsea sub forma de pudra cu ajutorul unor utilaje speciale, care confera vopselei o sarcina electrica. Vopseaua este atrasa de elementul ce urmeaza a fi acoperit, incarcat si el cu o sarcina electrica, realizandu-se astfel o pelicula uniforma de vopsea. click aici

Unde gasesc vopsitorie in camp electrostatic Prahova?

Se poate aplica vopsea pulbere in camp electrostatic doar pe materialele care rezista la temperaturi de 180-200 grade C ( au aparut pulberi care polimerizeaza in timp scurt si la temperaturi de 120-130 grade C ). Lemnul, cauciucul, plasticul si alte materiale se topesc sau isi modifica forma. MDF-ul poate fi acoperit cu pulberi in camp electrostatic, dar tehnologia de aplicare este una foarte costisitoare. Daca stratul de pulbere polimerizata nu depaseste 40-50Îźm se poate aplica direct peste. In general, noi recomandam sablarea, sau cel putin slefuirea pneumatica. Sunt doua elemente definitorii, primul este dimensiunea piesei trebuie sa va asigurati ca vopsitorul dvs. are un cuptor in care sa intre piesa si al doilea element este tratamentul inainte de vopsire pe care-l solicitati unii vopsitori au bai de fosfatare, unui au sablare, iar unii doar degreseaza cu diluant piesele o piesa care va sta de exeplu intr-un mediu foarte coroziv nu puteti sa o curatati inainte de vopsite doar cu diluant, deoarece priza intre filmul de vopsea si piesa va fi foarte slaba.

La vopsitoriile mari, automatizate se ajunge ca dintr-un singur kilogram de pulbere sa se acopere 11-12 m patrati ( sistemul de recuperare este foarte bine pus la punct, adica cabina este una performata, se folosesc filtre separate pentru fiecare culoare, utilajele de vopsite sunt foarte bine curatate inainte de schimbarea culorii, atmosfera din cabina si in general din vopsitorie electrostatic este foarte bina controlata, adica nivelul de praf atmosferic este foarte scazut - chiar inexistent ). Un al doilea element foarte important in definirea pulberii cazute refolosibile este granulometria, adica la aplicarea initiala se prind de piesa particulele mari, iar cele mici cad, deoarece nu mentin mult timp sarcina electrica in acest fel, vopseaua recuperata este alcatuita in general din particule cu o granulatie mica, adica vopsirea cu aceste pulberi va fi una destul de dificila; din acest motiv va recomandam sa amestecati pulberea recuperata cu cea noua, in asa fel incat sa nu intampinati probleme la aplicare. Este recomandat sa fie tinuta in ambalajul original, adica saci de polietilana in cutii de carton ondulat. Nu va recomand sa o tineti in alte recipiente. Temperatura depozitului dvs. trebuie sa fie intre 10-30 grade C, sa nu bata soarele si cutiile sa nu fie in contact cu solul sau cu peretii se recomanda o depozitare pe paleti de lemn.

vopsit electrostatic Bucuresti, vopsit electrostatic ,  detalii

Vopsit electrostatic o alegere potrivita

Avantajele aplicarii vopselelor pulbere in camp electrostatic, constau in calitatea superioara atat a rezistentei mecanice si la coroziune, cat si a aspectului comercial. Nu trebuie scapate din vedere nici aspectele financiare: datorita pretului vopselei si a puterii de acoperire, costurile de vopsire in camp electrostatic cu vopsea pulberie sunt preferate celorlaltor metode. Pe piata romaneasca a inceput sa isi faca loc si metoda de vopsire cu lichid in camp electrostatic cu vopsea lichida pe baza de solvent sau pe baza de apa. Aceasta metoda confera mobilitate, iar echipamentul de vopsire se poate usor transporta si vopsirea se poate face astfel si pe piesele mari ce nu se pot demonta. Fata de vopsirea clasica cu vopsea lichida, timpul alocat aplicarii scade considerabil, iar pierderile de vopsea se elimina aproape total.

Atelier vopsit electrostatic Bucuresti

In incaperile atelierului este interzisa intrarea sau folosirea mijloacelor de transport (electrocutare, electrostivuitoare etc.) si a altor instalatii si utilaje care pot produce scantei. Este interzis accesul cu foc deschis, piese si materiale incandescente. La terminarea lucrului, instalatiile si utilajele vor fi oprite, golite si spalate iar deseurile (resturile) vor fi colectate in recipente metalice inchise si depozitate in locuri special amenajate. Materialele si sculele folosite si curatate se vor aseza in dulapuri sau cutii metalice inchise. Prepararea si diluarea vopselelor se face intr-o incapere separata de cea in care se face vopsirea.

Totul despre o vopsitorie in camp electrostatic

Pentru protejarea impotriva scanteilor periculoase, care se produc in special la caderi de tensiune, se prevede o instalatie de protectie care reduce progresiv tensiunea instalatiei de pulverizare si o scoate din functiune. La trecerea obiectului de vopsit printre pistoalele de pulverizare, acesta nu trebuie rotit (invartit). In cazul folosirii pentru uscare a razelor infrarosii, concentratia vaporilor de solventi in aer trebuie mentinuta cu 50% mai mica decat limita inferioara de explozie. Cuptoarele de uscare incalzite cu gaze trebuie prevazute cu instalatii automate de supraveghere a aprinderii si a controlului arderii. Partile metalice ale cuptoarelor cu aer in circulatie si care folosesc benzi rulante se leaga la priza de pamant.

Astfel, prin setarea unui nivel optim de incarcare a pulberii, tensiunea de electrod se regleaza automat in functie de distanta dintre pistol piesa si de forma geometrica a piesei.In acest proces, pulberea se incarca cu sarcina pozitiva, prin cedarea de electroni care se scurg la masa. Astfel, pulberea pulverizata prin duze este incarcata electrostatic, fara generare de sarcina si camp electrostatic extern. A doua etapa consta in aplicarea vopselei cu vopsea sub forma de pudra cu ajutorul unor utilaje speciale, care confera vopselei o sarcina electrica. Vopseaua este atrasa de elementul ce urmeaza a fi acoperit, incarcat si el cu o sarcina electrica, realizandu-se astfel o pelicula uniforma de vopsea.

Piesele pe care dorim sa le vopsim vor fi agatate intr-o cabina si ne vom asigura ca au impamantare ( toate sursele atasate pistoalelor de vopsit electrostatic au un fir care se leaga de rastelul metalic de care sunt agatate piesele ), iar sistemul de filtrare al cabinei de vopsire trebuie pornit. Dupa aplicarea pulberii, piesele trebuie sa treaca prin procedul de polimerizare, adica trebuie tinute intr-un cuptor la temperaturi de 180-200 grade C ( timpul de polimerizare al pulberilor Egrokorr este de 20 minute la 180 grade C si 10 minute la 200 grade C iar in cazul lacurilor transparente tip pulbere timpul de polimerizare este redus la jumatate ) Piesele polimerizate vor fi scoase din cuptor si vor fi lasate sa se racesca pelicula de vopsea este inca sensibila la actiuni mecanice pana se usuca

Tag: vopsit electrostatic Bucuresti vopsit electrostatic detalii